ERZİNCAN / MERKEZ - Erzincan Ortaokulu

Nis

Basketbol 3x3 şampiyonları okulumuz takımı ,sporcularımızı ve emek veren hocamızı kutluyoruz.

Nis

Öğrencilerimiz Tübitak Erzurum bölge sergisinde "ÖğrencilerinYabancı Dilde Kullanndığı kelime Öğrenme Stratejilerinin Belirlenmesi"adlı projeleriyle sunumlarını gerçekleştirdi.Öğrencilerimize ve İngilizce Öğretmenimiz Azer Gülsüm HANURUCU BOZ Hocamıza başarılar  diliyoruz.

Nis

İl Milli Eğitim Müdürümüz okulumuzu ziyaret ederek yönetici ve öğretmenler görüştü .Yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Ziyaretleri münasebetiyle Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal'a şükranlarımızı sunuyoruz.

Mrt

Öğrenci velilerinin okuldaki öğretmenlerle görüşme zamanlarını ayarlamak amacıyla bir okul randevu sistemi geliştirilmiştir.
Okul internet siteleri üzerinde çalışacak olan sistemde, öncelikle okul yöneticileri öğretmenlerin randevu saatlerini ayarlayacaktır. Veliler, okul internet siteleri üzerinden e-devlet kullanıcılarıyla sisteme giriş yaparak öğretmenlerin zaman çizelgesinde boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabileceklerdir. Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğleye sistem açık olacaktır. Öğleden sonra okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecektir.
Veli, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebileceği gibi, aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevusunu iptal edebilecektir.
Veli giriş ekranları 25.03.2024 tarihinde okul web sitesi üzerinden erişime açılacaktır.

Ock

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Zehra ERTUÇ, yapmış olduğu eTwining projeleriyle Avrupa Kalite Etiketi almayı hak kazanmıştır. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Sayın Valimizin talimatıyla hazırlanan #2024ErzincanYılı görsellerimizi ekte sunuyoruz.

#2024ErzincanYılı yla ilgili Erzincan Valiliği’nce tasarlanan görselleri takdirinize sunuyoruz.

Plakamız olan 24’ün parıldadığı bu özel yılda, hem tarihimizi hem de coğrafyamızı yücelten bir birlikteliğin içindeyiz. Yeni yılın, bu güzel şehrimize ve siz değerli hemşerilerime sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

Mutlu Yıllar Erzincan!

Mutlu Yıllar Türkiye!

Saygılarımızla.

Okul sporları voleybol müsabakalarında

Yıldız Erkekler Voleybol Takımımız il 1. si,

Yıldız Kızlar Voleybol Takımımız il 3. sü,

Küçük Erkekler Voleybol Takımımız il 1. si,

Küçük Kızlar Voleybol Takımımız il 4. sü oldular.

Yıldız erkek ve küçük erkek takımlarımız gruplarda ilimizi temsil etme hakkı kazandılar.

Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Yavuz Keskin'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Proje kapsamında bu ay Yunus Emre konulu afiş yarışması için okulumuzdan 3 eser seçildi. 1. olan eser il yarışmasında okulumuzu temsil etti.

Afiş yarışması dışında Yunus Emre Divanından seçilen kelimelerin anahtar kelime olduğu hikaye yazma etkinliği yapıldı. Öğrencilere Yunus Emre ve eserleri hayat görüşü bu etkinliklerle anlatılmaya çalışıldı.

Ara

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

ürkçe eğitiminin önemine değinen Tekin, şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkçe, çocukların akademik başarılarında önemli rol oynuyor. Türkçe, çocukların kendilerini iyi ifade edebilmeleri hem de bizi bir arada tutmak için önemli bir referans kaynağı. Çocuklarımızın sadece akademik hayatta değil; iş hayatında, toplumsal hayatta, aile hayatında başarılı bir biçimde kendilerini ifade etmelerini istiyorsak bu konudaki en temel eksikliğimiz Türkçe dil becerilerinin yeterince gelişmiş olmaması. Çıkış noktamız burası. Bakanlık olarak temel vazifemiz, Türk millî kimliğini ve her bir evladının kişiliğini güçlü kılmak ise o zaman Türkçe kullanımını güçlendirmek Bakanlığımızın temel görevlerinden biri olacaktır."

Kas

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi polisleri tarafından velilerimize uyuşturucu ile mücadele hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kas

İlimizde yapılan okullar arası Kros yarışmalarında Yıldız Kız takımımız il birincisi, Yıldız Erkekler takımımız il üçüncüsü oldu. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Yavuz Keskin'i tebrik ediyoruz.

Kas

Okul Aile Birliği Genel Kurulu yapıldı. İki dönemdir Okul Aile Birliği Başkanlığı yapan Metin Dağaşan  Başkan Yardımcısı İsmail Bilyay; Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Araz, Hamza Erel ve İsa Sarıgül'e değerli katkıları için teşekkür ediyoruz. Yeni yönetime seçilen Bekir Kaya ,Yusuf Koç, İsa Sarıgül ,Murat Bozkurt ve Murat Tarık Biçer'e başarılar diliyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılına özel okulumuzda düzenlenen oryantiring(yön bulma) yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize madalyaları verildi.